Petangový rok 2005

2.12. Slovenský petang získava silu a rešpekt

Slovenskí petangisti sa rozlúčili so sezónou a posledný víkend si pripravili aj príjemnú rozlúčku. Slávnostné ukončenie sezóny sa nieslo v duchu pochvál a odovzdávania cien za najlepšie výkony, keď tú hlavnú – cenu za najlepšieho hráča – si prevzal Milan Sobolič (Slopak).

Slovenský petang získava na sile a postupne si buduje rešpekt aj v okolitých krajinách. Veľkým obohatením bol určite prvý ročník Centropa Cupu (CC). V prestížnej športovej previerke si to medzi sebou rozdali hráči zo Slovenska, Poľska, Maďarska, Česka, Rakúska a Slovinska, na šiestich turnajoch v jednotlivých krajinách. Tohtoročnými víťazmi sú Maďari. Veľký úspech zaznamenali aj tri slovenské hráčky. Jana Lazarová, Hanka Botková a Martina Snopová (klub Univerzum) získali 2. miesto na turnaji CC Lafuma v maďarskom Sarvári.

Najlepším výsledkom tohtoročnej sezóny je 1. miesto na Martini Tournament Illmitz. Získali ho bratia Milan a Michal Soboličovci. Skokanom roka sú Janka Lazarová (Univerzum) a Ivan Šedivý (Slopak).

„Mrzí ma záver sezóny, tri mesiace som viedla rebríček, záver mi nevyšiel. Celkove som však spokojná,“ vraví Jana Lazarová, ktorá bola vyhlásená aj za najlepšiu ženu roka.
V petangovej TMPG lige dominoval klub Slopak, ktorý bude slovenské kluby reprezentovať v európskej petangovej lige. Na druhom mieste skončil klub PRÁSK a bronz vybojovali hráči klubu Premier.

Tohtoročnými majstrami Slovenska sa stali hráči z klubu CAP – Igor Gallo, Martin Ševček a Juraj Valent. V ženskej kategórií sú tohtoročnými majsterkami Marta Benedeková, Renáta Majerčíková a Danica Mihálová (všetky klub Guliver).

Bratislavské noviny 2.12.2005

26.11. Koniec sezóny 2005

Táto sezóna bola pre nás veľmi úspešná, získali sme ocenenia za Najlepšieho hráča SR, ktorú získal MILAN SOBOLIČ a tak isto aj cenu za objav roka 2005, ktorú získal MICHAL SOBOLIČ.

Ocenenie najlepšia hráčka SR sa stala JANA LAZAROVÁ [Univerzum] a najlepší junior SR sa stal VIKTOR WERCHOLAK [Premier].

12.11. Petangisti sa na záver sezóny vytiahli

Záverečný turnaj rakúskej petangovej sezóny v mestečku Illmitz pri Neziderskom jazere sa skončil veľkým úspechom slovenských petangistov.

Druhý najpočetnejší tohtoročný turnaj v strednej Európe, kde štartovalo 84 družstiev z Česka, Maďarska, Rakúska, zo Slovenska a Slovinska, vyhrala dvojica klubu Slopak Bratislava Milan a Michal Soboličovci.

Je to najlepší tohtoročný výsledok slovenských hráčov a toto víťazstvo vynieslo pred záverečným týždňom sezóny Milana Soboliča na čelo slovenského rebríčka. Jeho brat, ktorý v tomto roku iba začal hrávať, je zatiaľ na 14. mieste a bude mu patriť titul objav roka.

Ocenenie najlepších petangistov sezóny sa uskutoční v sobotu 26. novembra v reštaurácii Alcatraz a okrem spomínaných hráčov bude vyhlásená najlepšia žena Jana Lazarová (Univerzum Bratislava), ktorá skončila v absolútnom poradí na 2. mieste. Najlepším juniorom sezóny je Viktor Wercholák (Premier Bratislava). Bude ocenený aj víťaz tohtoročnej TMP petanque ligy, ktorým sa stal Slopak Bratislava. Klub nás v roku 2006 bude reprezentovať v Lige majstrov.

Denník SME 15. 11. 2005

20.9. Majstrovstvá sveta mužov 2005

Klub SLOPAK drží palce našej mužskej reprezentácií, aby pozdvihli v očiach celého sveta, naše SLOVENSKO.

Umiestnenie na MS: 41-48 z 54 tímov

Umiestnenie v steľbe: Valent Juraj nastrielal 8 bodov (3-3-2-0-0), 50 z 54 hráčov

Umiestnenie v Pohári národov: 17-24 z 34 tímov

27.8. Grand Prix SLOVAKIA

V tento deň sa uskutočnil na Slovensku 6.turnaj Centrope Cup. Na turnaji sa zučastnilo 63 tripletov:

  • Česká Republika – 12
  • Francúzsko – 1
  • Maďarsko – 9
  • Mix – 2
  • Poľsko – 5
  • Rakúsko – 14
  • Slovensko – 13
  • Slovinsko – 7

Po veľmi náročných súbojoch si v neskorých večerných hodinách vybojovali prvenstvo hráči Maďarska, v zložení Farkas, Soltéz, Bátky a zároveň zabezpečili aj putovný pohár pre Maďarsko!
Stránka venovaná tejto téme www.CentropeCup.eu